Speakap brengt samen

Speakap is een intern sociaal netwerk voor bedrijven en vooral populair in Nederland. Niet zo heel gek, want het is een Nederlandse start-up. Inmiddels telt Speakap 300 klanten, die goed zijn voor 100.000 gebruikers (retailtrends, 2017). Onder de klanten bevinden zich onder anderen grote namen als Blokker, Rituals, Media Markt en de Bijenkorf. 

Wat is Speakap?
Speakap is, net als Yammer, een intern social media. De maker van Speakap miste in zijn werk één platform waarop alle communicatie samen kwam. Vanuit die gedachte heeft hij Speakap ingericht als interne communicatie platform voor het delen van bestanden. Het platform kun je zien als een combinatie van Whatsapp en Facebook in een afgesloten omgeving. Het merk beschrijft zichzelf als ‘een besloten en veilig sociaal platform voor je organisatie dat helpt alle medewerkers eenvoudig te bereiken. Onderweg, op kantoor, de productielijn of op de werkvloer: Speakap is altijd beschikbaar. Ook als je geen toegang hebt tot een pc bijvoorbeeld’ (marketingtribune, 2017).

Voor wie is Speakapp?
Speakap wordt binnen winkel(ketens) veel gebruikt. Dit jaar heeft het platform ook de retail innovatieprijs gewonnen (Retailtrends, 2017). Omdat ontwikkelingen binnen de organisatie met Speakap eenvoudig naar iedereen kunnen worden gecommuniceerd, ook avond- en weekendhulpen, wordt Speakap veel gebruikt in winkels. Alle communicatie die normaal via e-mail, Whatsapp en briefjes verloopt, wordt in Speakap een.

Wat levert het op?
Door Speakap in te zetten binnen een organisatie los je het probleem van verspreide communicatie op. Door iedereen op één platform te krijgen, ontstaat er ook meer betrokkenheid bij de medewerkers. Daarnaast maakt het kennisdeling een stuk gemakkelijker en toegankelijker voor iedereen.

Kosten
Er is zowel een gratis als betaalde versie. De betaalde versie heeft als optie om IT kanalen te integreren en kost 3 euro per gebruiker per maand.

 

Bronnen:
http://www.marketingtribune.nl/food-en-retail/nieuws/2017/03/speakap-verkozen-tot-beste-retail-innovatie-2017/index.xml
https://retailtrends.nl/news/48078/-speakap-verkozen-tot-beste-retailinnovatie
http://www.winmagpro.nl/newsarticle/nederlandse-start-up-speakap-wil-concurreren-met-yammer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s